top of page

Kredi Ödemeleri Ertelendi mi? Banka Destekleri

Güncelleme tarihi: 24 May 2020

Korona virüsünün etkileri tüm Dünya’da sürerken, Merkez Bankalarından ve Hükümetlerden destek programları açıklanıyor. Ülkemizde ise Bankalar Corona virüsünün firmalar ve vatandaşlar üzerindeki etkilerini en aza indirmek için çeşitli önlem paketlerini açıkladı.

ZİRAAT BANKASI DESTEKLERİ

31.03.2020 tarihinde ödenmesi gereken dönem sonu taksit, faiz ve anaparasını ödeyemeyen firma ve bireysel müşterilerin talepleri üzerine söz konusu ödemeler ötelenecek.

Nakit akışının kötüleşmesi nedeniyle ödeme sorunu yaşayan müşterilerin mevcut kredileri için 6 aya kadar ödemesiz, dönemsel faaliyette olan turizm gibi sektörlerde ise 12 aya kadar uygun dönem yapılandırma uygulamaları geliştirilmesine karar verilmiştir.

Banka aracılığıyla maaşlarını ödeyen şirketlerin Şubat 2020'nin sonuna kadar mevcut istihdamlarını azaltmamaları şartıyla, önümüzdeki 3 aylık çalışan maaş gideri kadar ek limit getirmesine izin verildi.


Kredili müşterilerin banka üzerine keşide edilmiş çeklerinin ödenmesi amacıyla kullanılmak üzere genel kredi limitlerinin artırılarak ek nakit kredi limiti tahsis edilebilecek


İşletme sermayesinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere bankanın ticari kredi kartı ve DBS limiti olan müşterilerin ticari kart limitlerinin yükseltilmesi, tedbirleri uygulamaya alındı.



VAKIFBANK DESTEKLERİ

Ziraat Bankasından sonra Vakıfbank’ta alacaklarını ertelediğini açıkladı. Kredi vadelerinin ötelenmesinden mevcut kredilerin yeniden yapılandırılmasına kadar pek çok desteği içeren pakette; İşletmelerin, 31 Mart devre sonu faizleri de dahil olmak üzere 30 Haziran 2020 tarihine kadar ki tüm kredi taksitleri ve ödemeleri hususunda esneklik sağlayacak İstihdam koruma amaçlı kredi ihtiyaçlarını karşılamak üzere işletmelere ‘3 aylık maaş gideri' kadar uzun vadeli kredi kullandırılacak.


Firmaların mevcut kredilerinin kendi nakit akışlarına uygun ve sektörel durumlarına göre ödemesiz dönemli olarak yeniden yapılandırılacak.


Şehir içi toplu taşıma ve turizm dahil en fazla etkilenen sektörlere özgü kredilerin 12 aya kadar ödemesiz dönemli olarak yapılandırılacak.


İşletmelerin SGK, vergi gibi kamusal ödeme yükümlülüklerini kolaylaştırmak için nakit yönetim limitlerinin artırılarak, bu limitlerden yapılacak ödemelere 3 ay ödemesiz, 12 aya kadar taksit imkanı verilecek.


İşletmelere ait Business Kartlarda limit artırımı yapılarak, maliyetsiz tedarik kapasiteleri artırılacak.


VBanko Çek ürünü limiti ve yaygınlığının artırılarak, bankacılık garanti imkanının dolaşıma sürülmesi yoluyla nakit ihtiyacının hafifletilmesi ve maliyetsiz finansman imkanı sağlanacak.


Bireysel kredi ihtiyacı olan müşterilerin, kredi taleplerini VakıfBank Mobil, İnternet Bankacılığı ve Sky Limitler üzerinden sağlanarak Covid-19 riskine maruz bırakılmayacak.

Bireysel kredi müşterilerinin taksit, kredi kartı ödemelerinin 3 aya kadar ötelenebilecek.


VakıfBank Mobil, İnternet Bankacılığı ve ATM'ler üzerinden yapılamayan işlemler için VakıfBank şubeleri 09.00-17.00 saatleri arasında, Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tedbirlere uygun olarak çalışmaya devam edecek.



HALKBANK DESTEKLERİ

Halkbank, 31 Mart tarihine kadar taksit, faiz ve anaparasını ödeyemeyen işletmeler ile bireysel müşterilerin bu döneme dair ödemelerini erteleyebileceklerini açıkladı.


Banka, Türkiye’deki finansal istikrarın korunması, firmaların desteklenmesi, istihdamın korunması ve hane ekonomilerinin devamlılığının sağlanması için alınan ‘Finansal İstikrar Kalkanı’ kapsamındaki tedbirlerini açıkladı.


31 Mart 2020 tarihine kadar taksit, faiz ve anaparasını ödeyemeyen firmalar ile bireysel müşteriler, bu döneme dair ödemelerini erteleyebilecek. Esnaf ve sanatkarların bu dönemde yaşadıkları olumsuzluklara destek olmak için talep etmeleri halinde kullanmış oldukları kredilerin Nisan, Mayıs ve Haziran 2020 aylarında vadeleri gelecek olan anapara ve faiz ödemeleri, ödeme vadelerinden itibaren 3 ay süreyle ve faizsiz olarak ertelenecek.


Nakit akışı bozulduğu için ödeme problemi yaşayan müşterilerine 6 aya kadar ödemesiz dönemle kredilerini uygun vadeli yapılandırma imkânı sunulacak. Ödemesiz dönem, turizm gibi dönemsel faaliyeti olan sektörlerde 12 aya kadar uzatılabilecek.


Personel maaşlarını Halkbank üzerinden ödeyen işletmelere istihdamlarını Şubat sonuna göre azaltmamaları şartıyla gelecek 3 aylık dönem boyunca personel maaş gideri kadar ilave kredi limiti açabilecek.

Bankanın kredili müşterileri tarafından Halkbank üzerine keşide edilmiş çeklerin ödenmesi amacıyla genel kredi limitleri artırılarak, firmalara ek nakit kredi limit tahsis edilecek. Firma sermayesi ihtiyaçlarını karşılamak üzere Halkbank kurumsal kredi kartı ve DBS (Doğrudan Borçlandırma Sistemi) limiti bulunan firmaların firma kart limitleri artırılacak.



Bankanın açıkladığı destek paketinin ayrıntıları şu şekilde:

Müşterilerine 30 Nisan’a kadar ihtiyaç duyması halinde anapara, faiz, taksit ödemelerinin ilave bir koşul aranmaksızın 30 Haziran’a kadar ötelenmesine imkan verilecek.


Salgından dolayı mali bünyesi olumsuz etkilenen başta turizm, lojistik, AVM, perakende sektörleri olmak üzere sektör ayrımı olmaksızın her bir ihtiyaç, vaka bazında değerlendirilerek ödemesiz dönem dahil gerekli tüm destekler verilecek.


KOBİ’lerimizin ve mikro işletmelerin, tabana yaygın yararlanmasını teminen, salgın öncesi girdiği ticari yükümlülüklerinin yerine getirilebilmesi amacıyla mevcut limitlerle desteklenmesi ve gerekirse ek limit için de azami çaba gösterilecektir.


Maaş anlaşmalı olsun olmasın Banka müşterilerinin önümüzdeki 3 aya ait maaş ödemelerini herhangi bir istihdam azaltımı yapmamaları kaydıyla gerekirse ek limit tahsisi suretiyle ödenmesine katkı sağlanacak.


Dijital kanallar üzerinden yapılacak EFT/havale işlemlerinden 30 Nisan’a kadar (karttan karta havale dahil) hiçbir Banka müşterisinden ücret alınmayacak.


Sağlık ve gıda başta olmak üzere, müşterilerimizin alışveriş anında ihtiyaç duyması halinde kredi kartı limitlerinde artırıma gidilecek. POS ve ÖKC ücretleri 3 ay boyunca ötelenecek.


Bireysel müşterilere tüketici kredisi, kredi kartı ve ek hesap ödemelerini 3 ay boyunca öteleme imkanı getirilecek.


Ayrıca banka, başta işini kaybeden vatandaşlara sağlanacak kolaylıklar olmak üzere, her türlü ilave tedbiri alacağını duyurdu.



DENİZBANK DESTEKLERİ

Corona virüsü salgınının ekonomik koşullarından olumsuz etkilenen müşterilerine kısa vadeli finansal sorunların aşılması amacıyla talep olması durumunda 30 Nisan'a kadar anapara, faiz ve taksit ödemelerinde 3 aya kadar öteleme kararı aldı.


Bireysel ve Kurumsal müşterilerden talep edenlerin 30 Nisan'a kadar olan anapara, faiz ve taksit ödemeleri mevcut koşullarla 30 Haziran'a kadar ötelenecek.


Mobil, İnternet Şube, ATM, fastPay ve İletişim Merkezi üzerinden yapılacak EFT ve havale işlemleri aksi belirtilene kadar ücretsiz olacak.


ATM'lerden kart veya QR Kod ile günlük para çekme limiti ücretsiz 5.000 TL'ye kadar yükseltildi.


Müşterilerin sağlığı için şubelerde yüz yüze hizmet verilen mesai saatleri 12.00 – 17.00 olarak düzenlendi. Mobil Şube, İnternet Şube, fastPay, ATM ve iletişim merkezi üzerinden ise 7/24 hizmet vermeye devam edilecek.



YAPI KREDİ DESTEKLERİ

Bireysel ve kurumsal müşterilerin 30 Nisan'a kadar olan anapara, faiz ve taksit ödemeleri, talep edilmesi halinde, mevcut koşullarla 30 Haziran'a kadar ötelenecek.


Bireysel ve tüzel müşterilerin günlük bankacılık ihtiyaçları ve ticari faaliyetlerinin mevcut limitlerle desteklenmesi ve gerekirse ilave limit çıkartılması için çalışılacak.


Bunlarla berabar, geçen hafta duyurulduğu üzere, Yapı Kredi Mobil, Yapı Kredi Internet Şubesi ve ATM’lerden yapılacak EFT/havale ve kartsız para yatırma/çekme işlemlerinden 1 ay boyunca ücret alınmayacak.



QNB FİNANSBANK DESTEKLERİ

Covid-19 (Corona Virüs) salgını nedeniyle kişi ve kurumların yaşadıkları ekonomik olumsuzluklara destek olmak üzere kredi kullanan bireysel ve tüzel müşterilerine ödemeleri için erteleme desteği sunuyor.


Kredi kullanan bireysel ve tüzel müşteriler, ödeme sıkıntısı çekmeleri durumunda bankaya başvurarak kredi anapara, faiz ve komisyon ödemelerini 3 ay erteleyebilecek.

Ayrıca, dönemsel olarak etkilenen sektörlerde faaliyet gösteren tüzel müşterilerden de nakit akış problemi yaşayanlara, 6 ay ile 1 yıl ödemesiz dönem içerecek şekilde yapılandırma imkanı sağlanacak.



AKBANK DESTEKLERİ 

Bireysel ve kurumsal müşterilerine yönelik 30 Nisan’a kadar olan anapara, faiz ve taksit ödemeleri talep olması halinde mevcut koşullarla 30 Haziran’a kadar ötelenebilecek.


Mobil, internet şube ve ATM üzerinden gerçekleştirilecek EFT ve havale işlemleri 30 Nisan’a kadar ücretsiz olarak yapılabilecek.


ATM’lerimizden günlük para çekme limiti kart ile ücretsiz 5.000 TL ve ek olarak Akbank Mobil’den QR kod ile ücretsiz 5.000 TL olmak üzere 10.000 TL’ye çıkarılmıştı. Bu uygulamanın süresi 30 Nisan’a kadar uzatıldı.


Ortak ATM’lerde para çekme, yatırma, bakiye görüntüleme ve kredi kartı borcu ödeme gibi işlemleri 30 Nisan’a kadar ücretsiz hale getirildi.



GARANTİ BBVA DESTEKLERİ 

Müşterilerin ihtiyacına göre, kredi anapara, faiz ve taksit ödemelerini, herhangi bir ek koşul aranmaksızın, 30 Haziran 2020 tarihine kadar öteleme imkânı getirildi.


Ticari kredilerde mevcut kredilerin anapara ödemeleri 6 aya kadar uzatılabilme; sonrasında ise firmaların nakit akışına göre yeniden yapılandırma imkânı getirildi.


KOBİ'ler ile mikro ölçekli işletmelerin hâlihazırdaki finansal yükümlülüklerini karşılayabilmeleri adına, mevcut limitlerinin yanında, ihtiyaç durumunda proaktif limit çalışmalarıyla destekleme, KOBİ'lerin nakit akışına destek olmak amacıyla tedarikçi finansman limitlerinde esneklik, Bireysel müşterilere tüketici kredileri ve ek hesap ödemelerini 3 ay süreyle ertelemenin yanı sıra kredi kartı borcu ödemelerinde de destek sağlanması, Covid-19 salgınından ağırlıklı etkilenen sektörler başta olmak üzere, ekonomik destek ihtiyacı duyan tüm kurum, şirket ve işletmelere, sektörüne uygun olarak ödemesiz dönem seçeneği de dikkate alınarak gerekli desteğin sağlanması, her türlü masraf ve komisyon itibarıyla, sıkıntıda olan müşterilere içinde bulunduğu mali durum dikkate alınarak kişi bazında değerlendirilip destek olunması.

Banka ilk etapta müşteriler için ATM'lerden para çekme limitini günlük 5.000 TL'ye yükseltti ve diğer banka ATM'lerinden yapılacak işlemlerden ücret alınmayacağını duyurdu.


#

Korona virüsünün etkileri tüm Dünya’da sürerken, Merkez Bankalarından ve Hükümetlerden destek programları açıklanıyor. Ülkemizde ise Bankalar Corona virüsünün firmalar ve vatandaşlar üzerindeki etkilerini en aza indirmek için çeşitli önlem paketlerini açıkladı.

31.03.2020 tarihinde ödenmesi gereken dönem sonu taksit, faiz ve anaparasını ödeyemeyen firma ve bireysel müşterilerin talepleri üzerine söz konusu ödemeler ötelenecek.

Nakit akışının kötüleşmesi nedeniyle ödeme sorunu yaşayan müşterilerin mevcut kredileri için 6 aya kadar ödemesiz, dönemsel faaliyette olan turizm gibi sektörlerde ise 12 aya kadar uygun dönem yapılandırma uygulamaları geliştirilmesine karar verilmiştir.

Banka aracılığıyla maaşlarını ödeyen şirketlerin Şubat 2020'nin sonuna kadar mevcut istihdamlarını azaltmamaları şartıyla, önümüzdeki 3 aylık çalışan maaş gideri kadar ek limit getirmesine izin verildi.

Kredili müşterilerin banka üzerine keşide edilmiş çeklerinin ödenmesi amacıyla kullanılmak üzere genel kredi limitlerinin artırılarak ek nakit kredi limiti tahsis edilebilecek

İşletme sermayesinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere bankanın ticari kredi kartı ve DBS limiti olan müşterilerin ticari kart limitlerinin yükseltilmesi, tedbirleri uygulamaya alındı.

Ziraat Bankasından sonra Vakıfbank’ta alacaklarını ertelediğini açıkladı. Kredi vadelerinin ötelenmesinden mevcut kredilerin yeniden yapılandırılmasına kadar pek çok desteği içeren pakette; İşletmelerin, 31 Mart devre sonu faizleri de dahil olmak üzere 30 Haziran 2020 tarihine kadar ki tüm kredi taksitleri ve ödemeleri hususunda esneklik sağlayacak İstihdam koruma amaçlı kredi ihtiyaçlarını karşılamak üzere işletmelere ‘3 aylık maaş gideri' kadar uzun vadeli kredi kullandırılacak.

Firmaların mevcut kredilerinin kendi nakit akışlarına uygun ve sektörel durumlarına göre ödemesiz dönemli olarak yeniden yapılandırılacak.

Şehir içi toplu taşıma ve turizm dahil en fazla etkilenen sektörlere özgü kredilerin 12 aya kadar ödemesiz dönemli olarak yapılandırılacak.

İşletmelerin SGK, vergi gibi kamusal ödeme yükümlülüklerini kolaylaştırmak için nakit yönetim limitlerinin artırılarak, bu limitlerden yapılacak ödemelere 3 ay ödemesiz, 12 aya kadar taksit imkanı verilecek.

İşletmelere ait Business Kartlarda limit artırımı yapılarak, maliyetsiz tedarik kapasiteleri artırılacak.

VBanko Çek ürünü limiti ve yaygınlığının artırılarak, bankacılık garanti imkanının dolaşıma sürülmesi yoluyla nakit ihtiyacının hafifletilmesi ve maliyetsiz finansman imkanı sağlanacak.

Bireysel kredi ihtiyacı olan müşterilerin, kredi taleplerini VakıfBank Mobil, İnternet Bankacılığı ve Sky Limitler üzerinden sağlanarak Covid-19 riskine maruz bırakılmayacak.

Bireysel kredi müşterilerinin taksit, kredi kartı ödemelerinin 3 aya kadar ötelenebilecek. VakıfBank Mobil, İnternet Bankacılığı ve ATM'ler üzerinden yapılamayan işlemler için VakıfBank şubeleri 09.00-17.00 saatleri arasında, Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tedbirlere uygun olarak çalışmaya devam edecek.


Halkbank, 31 Mart tarihine kadar taksit, faiz ve anaparasını ödeyemeyen işletmeler ile bireysel müşterilerin bu döneme dair ödemelerini erteleyebileceklerini açıkladı.

Banka, Türkiye’deki finansal istikrarın korunması, firmaların desteklenmesi, istihdamın korunması ve hane ekonomilerinin devamlılığının sağlanması için alınan ‘Finansal İstikrar Kalkanı’ kapsamındaki tedbirlerini açıkladı.

31 Mart 2020 tarihine kadar taksit, faiz ve anaparasını ödeyemeyen firmalar ile bireysel müşteriler, bu döneme dair ödemelerini erteleyebilecek. Esnaf ve sanatkarların bu dönemde yaşadıkları olumsuzluklara destek olmak için talep etmeleri halinde kullanmış oldukları kredilerin Nisan, Mayıs ve Haziran 2020 aylarında vadeleri gelecek olan anapara ve faiz ödemeleri, ödeme vadelerinden itibaren 3 ay süreyle ve faizsiz olarak ertelenecek.

Nakit akışı bozulduğu için ödeme problemi yaşayan müşterilerine 6 aya kadar ödemesiz dönemle kredilerini uygun vadeli yapılandırma imkânı sunulacak. Ödemesiz dönem, turizm gibi dönemsel faaliyeti olan sektörlerde 12 aya kadar uzatılabilecek.

Personel maaşlarını Halkbank üzerinden ödeyen işletmelere istihdamlarını Şubat sonuna göre azaltmamaları şartıyla gelecek 3 aylık dönem boyunca personel maaş gideri kadar ilave kredi limiti açabilecek.

Bankanın kredili müşterileri tarafından Halkbank üzerine keşide edilmiş çeklerin ödenmesi amacıyla genel kredi limitleri artırılarak, firmalara ek nakit kredi limit tahsis edilecek. Firma sermayesi ihtiyaçlarını karşılamak üzere Halkbank kurumsal kredi kartı ve DBS (Doğrudan Borçlandırma Sistemi) limiti bulunan firmaların firma kart limitleri artırılacak.

Bankanın açıkladığı destek paketinin ayrıntıları şu şekilde:

Müşterilerine 30 Nisan’a kadar ihtiyaç duyması halinde anapara, faiz, taksit ödemelerinin ilave bir koşul aranmaksızın 30 Haziran’a kadar ötelenmesine imkan verilecek.

Salgından dolayı mali bünyesi olumsuz etkilenen başta turizm, lojistik, AVM, perakende sektörleri olmak üzere sektör ayrımı olmaksızın her bir ihtiyaç, vaka bazında değerlendirilerek ödemesiz dönem dahil gerekli tüm destekler verilecek.

KOBİ’lerimizin ve mikro işletmelerin, tabana yaygın yararlanmasını teminen, salgın öncesi girdiği ticari yükümlülüklerinin yerine getirilebilmesi amacıyla mevcut limitlerle desteklenmesi ve gerekirse ek limit için de azami çaba gösterilecektir.

Maaş anlaşmalı olsun olmasın Banka müşterilerinin önümüzdeki 3 aya ait maaş ödemelerini herhangi bir istihdam azaltımı yapmamaları kaydıyla gerekirse ek limit tahsisi suretiyle ödenmesine katkı sağlanacak.

Dijital kanallar üzerinden yapılacak EFT/havale işlemlerinden 30 Nisan’a kadar (karttan karta havale dahil) hiçbir Banka müşterisinden ücret alınmayacak.

Sağlık ve gıda başta olmak üzere, müşterilerimizin alışveriş anında ihtiyaç duyması halinde kredi kartı limitlerinde artırıma gidilecek. POS ve ÖKC ücretleri 3 ay boyunca ötelenecek.

Bireysel müşterilere tüketici kredisi, kredi kartı ve ek hesap ödemelerini 3 ay boyunca öteleme imkanı getirilecek.

Ayrıca banka, başta işini kaybeden vatandaşlara sağlanacak kolaylıklar olmak üzere, her türlü ilave tedbiri alacağını duyurdu.

Corona virüsü salgınının ekonomik koşullarından olumsuz etkilenen müşterilerine kısa vadeli finansal sorunların aşılması amacıyla talep olması durumunda 30 Nisan'a kadar anapara, faiz ve taksit ödemelerinde 3 aya kadar öteleme kararı aldı.

Bireysel ve Kurumsal müşterilerden talep edenlerin 30 Nisan'a kadar olan anapara, faiz ve taksit ödemeleri mevcut koşullarla 30 Haziran'a kadar ötelenecek.

Mobil, İnternet Şube, ATM, fastPay ve İletişim Merkezi üzerinden yapılacak EFT ve havale işlemleri aksi belirtilene kadar ücretsiz olacak.

ATM'lerden kart veya QR Kod ile günlük para çekme limiti ücretsiz 5.000 TL'ye kadar yükseltildi.

Müşterilerin sağlığı için şubelerde yüz yüze hizmet verilen mesai saatleri 12.00 – 17.00 olarak düzenlendi. Mobil Şube, İnternet Şube, fastPay, ATM ve iletişim merkezi üzerinden ise 7/24 hizmet vermeye devam edilecek.

Bireysel ve kurumsal müşterilerin 30 Nisan'a kadar olan anapara, faiz ve taksit ödemeleri, talep edilmesi halinde, mevcut koşullarla 30 Haziran'a kadar ötelenecek.

Bireysel ve tüzel müşterilerin günlük bankacılık ihtiyaçları ve ticari faaliyetlerinin mevcut limitlerle desteklenmesi ve gerekirse ilave limit çıkartılması için çalışılacak.

Bunlarla berabar, geçen hafta duyurulduğu üzere, Yapı Kredi Mobil, Yapı Kredi Internet Şubesi ve ATM’lerden yapılacak EFT/havale ve kartsız para yatırma/çekme işlemlerinden 1 ay boyunca ücret alınmayacak.

Covid-19 (Corona Virüs) salgını nedeniyle kişi ve kurumların yaşadıkları ekonomik olumsuzluklara destek olmak üzere kredi kullanan bireysel ve tüzel müşterilerine ödemeleri için erteleme desteği sunuyor.

Kredi kullanan bireysel ve tüzel müşteriler, ödeme sıkıntısı çekmeleri durumunda bankaya başvurarak kredi anapara, faiz ve komisyon ödemelerini 3 ay erteleyebilecek.

Ayrıca, dönemsel olarak etkilenen sektörlerde faaliyet gösteren tüzel müşterilerden de nakit akış problemi yaşayanlara, 6 ay ile 1 yıl ödemesiz dönem içerecek şekilde yapılandırma imkanı sağlanacak.

Bireysel ve kurumsal müşterilerine yönelik 30 Nisan’a kadar olan anapara, faiz ve taksit ödemeleri talep olması halinde mevcut koşullarla 30 Haziran’a kadar ötelenebilecek.

Mobil, internet şube ve ATM üzerinden gerçekleştirilecek EFT ve havale işlemleri 30 Nisan’a kadar ücretsiz olarak yapılabilecek.

ATM’lerimizden günlük para çekme limiti kart ile ücretsiz 5.000 TL ve ek olarak Akbank Mobil’den QR kod ile ücretsiz 5.000 TL olmak üzere 10.000 TL’ye çıkarılmıştı. Bu uygulamanın süresi 30 Nisan’a kadar uzatıldı.

Ortak ATM’lerde para çekme, yatırma, bakiye görüntüleme ve kredi kartı borcu ödeme gibi işlemleri 30 Nisan’a kadar ücretsiz hale getirildi.

Müşterilerin ihtiyacına göre, kredi anapara, faiz ve taksit ödemelerini, herhangi bir ek koşul aranmaksızın, 30 Haziran 2020 tarihine kadar öteleme imkânı getirildi.

Ticari kredilerde mevcut kredilerin anapara ödemeleri 6 aya kadar uzatılabilme; sonrasında ise firmaların nakit akışına göre yeniden yapılandırma imkânı getirildi.

KOBİ'ler ile mikro ölçekli işletmelerin hâlihazırdaki finansal yükümlülüklerini karşılayabilmeleri adına, mevcut limitlerinin yanında, ihtiyaç durumunda proaktif limit çalışmalarıyla destekleme, KOBİ'lerin nakit akışına destek olmak amacıyla tedarikçi finansman limitlerinde esneklik, Bireysel müşterilere tüketici kredileri ve ek hesap ödemelerini 3 ay süreyle ertelemenin yanı sıra kredi kartı borcu ödemelerinde de destek sağlanması, Covid-19 salgınından ağırlıklı etkilenen sektörler başta olmak üzere, ekonomik destek ihtiyacı duyan tüm kurum, şirket ve işletmelere, sektörüne uygun olarak ödemesiz dönem seçeneği de dikkate alınarak gerekli desteğin sağlanması, her türlü masraf ve komisyon itibarıyla, sıkıntıda olan müşterilere içinde bulunduğu mali durum dikkate alınarak kişi bazında değerlendirilip destek olunması.

Banka ilk etapta müşteriler için ATM'lerden para çekme limitini günlük 5.000 TL'ye yükseltti ve diğer banka ATM'lerinden yapılacak işlemlerden ücret alınmayacağını duyurdu.


657 görüntüleme
bottom of page